.

.
CO JE NOVÉHO?

Dietní recepty #8: Hovězí medailonky na zelenině

     Vaření nemusí být složitá věda. Ba naopak, jako chlap, se snažím přijít s co nejjednodušším způsobem jak se dobře najíst a tak vznikla dnešní „kravina na sporák".


Ingredience:

  • mleté hovězí maso
  • zeleninová směs Mexiko
  • brambory
  • sůl, pepř, sladká paprika, chilli
Postup:

     Jako první začneme s přípravou přílohy. Omyté brambory nakrájíme na měsíčky, rozložíme na pečící plech, lehce potřeme olivovým olejem a posypeme sladkou paprikou. Pečeme v předehřáté troubě na 200°C, 20-30 minut, dokud brambory nezměknou.

     Poté přijde na řadu mleté maso, které okořeníme podle chuti. Já dávám sůl, pepř a jelikož mám rád pálivá jídla, tak i chilli (používám drcené, má to pak větší říz). Z téhle směsi si vytvoříme malé, necelý centimetr vysoké medailonky o velikosti polévkové lžíce a orestujeme je na pánvi, zhruba 2 minuty z každé strany. Ideálně bez oleje, maso si samo pustí dost šťávy. Poté přidáme zeleninu, lehce osolíme a restujeme přibližně dalších 5 minut. Jelikož jsem dost lenoch, používám směs kupovanou, ale vám nic nebrání v tom, abyste si ji poskládali sami podle chuti. ;)

Tip na závěr:
Tohle jídlo si rád dělám do školy, kdy ho prostě nechám vychladnout, zavřu do krabičky a v klidu se dá jíst i studené.

Rychlé, jednoduché a efektivní! Dobrou chuť!




2 komentáře: Zanechte komentář!