Jelikož minulý jednoduchý recept s tuňákem sklidil více než kladné ohlasy, rozhodl jsem se, že pro vás sepíšu další způsob využití této super rybky.
V dnešní variantě využijeme hlavně rýži, kterou vylepšíme dušenou brokolicí! Zní to trošku jako když se do vás maminka snaží nacpat něco nechutně zdravého, ale věřte mi, že je to mňamka! Sice musíte při přípravě hlídat dvě plotýnky najednou, ale do půl hodinky máte hotovo. ;)
Ingredience:
- 2 plechovky tuňáka ve slunečnicovém oleji
- 1 sáček rýže
- zeleninová směs s brokolicí
- sůl, pepř
Když vycházím z velikosti sáčku rýže, mám tuto porci na dvě jídla, tudíž používám dva tuňáky. ;)
Postup:
Ze všeho nejdéle trvá příprava rýže, tudíž ji dáme vařit jako první. Po pár minutách na vedlejší pánev hodíme zeleninovou směs s brokolicí. Já používám mraženou, ale když si dáte tu práci použít domácí, bod pro vás! :) Lehce podlijeme vodou, osolíme, opepříme, pánev zakryjeme pokličkou a necháme dusit zhruba 10 minut. Rozhodně se kořenění nebojte, jen ať to má grády! Takto připravená zeleninka je poté krásně měkká a zvýrazní se tím její chuť v celém jídle.
Rýži se zeleninou smícháme, nandáme na talíř a na každou porci použijeme jednu plechovku tuňáka i s olejem. Ať už se jedné o olej slunečnicový, či olivový, rozhodně není na škodu a jídlo díky němu nebude suché. Pokud se vám ho zdá až moc, použijte jenom část. ;)
Tip na závěr:
Jestliže vás klasická rýže už nudí, zkuste během jejího vaření přidat do vody trochu kari!
Rýži se zeleninou smícháme, nandáme na talíř a na každou porci použijeme jednu plechovku tuňáka i s olejem. Ať už se jedné o olej slunečnicový, či olivový, rozhodně není na škodu a jídlo díky němu nebude suché. Pokud se vám ho zdá až moc, použijte jenom část. ;)
Tip na závěr:
Jestliže vás klasická rýže už nudí, zkuste během jejího vaření přidat do vody trochu kari!
Rychlé, jednoduché a přesně to na co mám chuť! Máte nějaký tip na obdobné jídlo? Určitě mi ho napište!
Dobrou chuť!
Číst tenhle článek Pohlreich, tak ho klepne z toho, co nazýváš rizotem :-D
OdpovědětVymazatAle protože já nejsem žádnej kulinářskej Nazi a rýži i ryby můžu, musím uznat, že to vypadá pěkně a hned bych si dal :)
Taky jsem chvíli váhal jestli nechat rizoto nebo tam naprat „rejži s rybou" :D
Vymazat