Na jeden burger jsem použil:
- 170g hovězího mletého masa
- plátkový eidam 20%
- půlku rajčete
- půlku cibule
- ledový salát
- guacamole
- provensálské koření
- hamburgerovou housku
Jelikož maso je na přípravu časově nejnáročnější, musí jít na řadu jako první. Ochucenou směs vytvarujeme do požadované velikosti a opékáme na mírně rozpálené pánvi, ideálně bez tuku, zhruba po dobu 5 minut z každé strany. Z mých 170g jsem vytvořil 2 tenké plátky. Menší tip: před tím, než dáte maso na pánev, udělejte uprostřed důlek. Maso se při pečení stáhne a vznikne vám rovný plátek.
Na druhé pánvi mezitím opečeme cibuli a rajče, které nakrájíme na kolečka. Po 10 minutách vyndáme maso z pánve a necháme 2 minutky odstát před kompletováním burgeru. Mezitím si lehce opečeme housku, aby byla krásně křupavá a v mikrovlnce rozehřejeme plátkový sýr.
Pořadí vrstev je na vás. Mezi zmíněné složky přijdou ještě plátky ledového salátu a guacamolová pasta, která se vyrábí z avokáda a kterou já na burgeru prostě miluji!
Pokud nevíte jak tuhle velkou dobrotu stabilizovat, zapíchněte do středu burgeru špejli a pusťte se do něj! ;) Dobrou chuť.
Pokud nevíte jak tuhle velkou dobrotu stabilizovat, zapíchněte do středu burgeru špejli a pusťte se do něj! ;) Dobrou chuť.
Mňam.. Vypadá skvěle :-)
OdpovědětVymazatNela z Beauty Charm
GIVEAWAY - O krásné šperky
vyzerá to super , ale isto by som to nejedla, nazapadá to do môjho jedálnička :D
OdpovědětVymazathttps://clodyteenmummy.wordpress.com/
Klasická fitness prasárnička, kterou si tak jednou za čas taky dám. Většinou tak jednou za týden. Ale musí být kvalitní hovězí, bulka a tak dále. Nicméně jíst jenom hamburgery, tak to bych se pak asi za chvíli nevešla do svojí Oktagon mikiny. A to mám relativně oversize velikost, protože se mi v ní cvičí pohodlněji.
OdpovědětVymazat